Putin i Erdogan

Erdogan: Evropi fali lidera, najviše poštujem Trampa i Putina


On je kazao da i Putin nema tajne agende, da je iskren i otvoren prema Turskoj, a ubijeđen je da će ruski lider donjeti mir Siriji
Edit

Turski predsednik Erdogan kaže da su predsjednici Donald Tramp i Vladimir Putin, kao i katarski šeik Tamim bin Hamad al Tani, lideri koje najviše poštuje.

Erdogan je u govoru pred studentima rekao da se bori da imenuje lidera iz Evrope koji ga inspiriše, prenosi AP.

“Kada pogledamo u Evropu, postoji ozbiljna kriza lidera, jedan liderski vakuum. Nemam hrabrosti da nađem takav primjer u Evropi”, rekao je turski predsednik.

Erdogan je istakao da cijeni Trampa kao lidera koji kaže ono što mu je na pameti.

“Voljeli ga vi ili ne, Tramp je važno ime. On nema skrivenu agendu. On mi jasno kaže stvari i na otvoren način i ja njemu kažem stvari veoma otvoreno”, rekao je Erdogan.

On je kazao da i Putin nema tajne agende, da je iskren i otvoren prema Turskoj, a ubijeđen je da će ruski lider donjeti mir Siriji.

Kada se radi o katarskom šeiku, Erdogan ga je opisao kao mladog i dinamičnog lidera.

Erdogan je kazao da proroka Muhameda i osnivača moderne Turske Kemala Ataturka smatra najinspirativnijim osobama iz prošlošti, a da od nakadašnjih evropskih lidera cijeni bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Šredera i bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Source link

Preporučeno za vas