Episkopski savjet

Episkopski savjet SPC: Vjerni narode, okupljajte se u hramovima, policija da ne primjenjuje silu


“Pozivamo nosioce vlasti da skupe snage i, u najkraćem roku, otvore istinski dijalog da se popravi što se popraviti može, prije nego što eventualna primjena ovog Zakona postane izvor za ozbiljne društvene diobe sa nesagledivim posljedicama”
Edit

Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pozvao je vjernike da se sabiraju u hramovima na molitvama, a policijske snage i njihove starješine “da ne primjenjuju silu” pa, eto, čak i nad episkopima, koji se mirno okupljaju radi odbrane i ostvarivanja svojih vjerskih prava”.

Episkopskom savjetu prisustvovali su mitropolit amfilohije, episkop mileševski Atanasije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije.

Nije učestvovao episkop dioklijski Metodije,  koji je, kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko primorske, zbog primjene fizičke sile nad njime od strane policije na mostu na Đurđevića Tari 26. decembra, zadržan na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. 

“Pozivamo nosioce vlasti da skupe snage i, u najkraćem roku, otvore istinski dijalog da se popravi što se popraviti može, prije nego što eventualna primjena ovog Zakona postane izvor za ozbiljne društvene diobe sa nesagledivim posljedicama. Samo bi dogovor bio istinska pobjeda Crne Gore i svih crnogorskih građana”, navodi se u saopštenju nakon sjednice Savjeta.

Uskoro opširnije…

Source link

Preporučeno za vas