Džonson

Džonson: Poštovanje nuklearnog sporazuma najbolje rešenje


Britanski premijer je istakao da Iran ne bi trebalo da ponavlja nesmotrene i opasne napade
Edit

Velika Britanija smatra da je iranski nuklearni sporazum i dalje najbolji način da se spriječi Iran da razvije nuklearno oružje, kaže britanski premijer Boris Džonson.

“Naše je mišljenje da JCPOA i dalje ostaje najbolji način za sprečavanje nuklearnog širenja u Iranu, najbolji način da se ohrabre Iranci da ne razvijaju nuklearno oružje”, rekao je Džonson u britanskom parlamentu, prenio je Rojters.

Britanski premijer osudio je napad Irana na vojne baze u Iraku u kome se nalaze zapadne trupe u znak odmazde za američko ubistvo iranskog generala Kasima Sulejmanija.

“Mi naravno osuđujemo napad na iračke vojne baze u kojima se nalaze koalicione snage”, rekao je Džonson u parlamentu, u prvom istupanju u javnosti o krizi.

Britanski premijer je istakao da Iran ne bi trebalo da ponavlja nesmotrene i opasne napade, već da mora hitno da se posveti deeskalizaciji, prenosi Tanjug.

On je dodao da, koliko se može reći, nije bilo američkih žrtava u napadu, kao i da niko od britanskog osoblja nije povrijeđen.

Source link

Preporučeno za vas