Dodik: Zajedno rade na umanjivanju Vučićeve snage


"Imam tu malo duže iskustvo, mene su jednom stranci prevarili i posle toga više nemam nijednog razloga da im verujem. Mislim da svi rade zajedno, zapadnjaci i Albanci i kada tu dodate deo Srba, onda se vidi koliko se Vučićeva snaga umanjuje", rekao je Dodik gostujući u emisiji Oko.

Dodik ističe da Vučić još nema rešenje, niti neko ponuđeno rešenje, ali da pokušava da dođe do rešenja i da ga uprokos tome mnogi Srbi osporavaju.

"Nema ništa gore pregovarati u ime Republike Srpske, a sada u ime Srbije, a da vas unutra ruše institucije i pojedinici. To se ovde (u Srbiji) dešava. Prema tome, ako je ovaj narod izabrao Vučića za predsednika, onda se mora podržati bar u tom pogledu", naglasio je Dodik.

Rekao je da se ne zalaže da se na KiM pravi nova Republika Srpska i smatra da moramo da se razgraničimo sa Albancima, sa kojima, kako kaže, kroz istoriju nismo imali ništa zajedničko.

Ako je narod, kako ukazuje, izabrao predsednika i dao mu mandat da pregovara, svi treba da stanu iza toga.

Dodik je napomenuo da će svakako Vučić kada dođe do nekog rešenja pitati narod šta misli o tome. 

Dodik napominje da je KiM najvažnije državno pitanje za Srbiju, ali da je RS prvorazredni nacionalni interes Srbije.

Ističe da mu je drago da je potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče u Banjaluci rekao da je Republika Srpska za Srbiju pitanje od nacionalnog značaja broj jedan. 

Vučić pokušava da se više bavi Republikom Srpskom, kaže Dodik.

Srbija je pomagala opštine i u Federaciji BiH gde je većina srpsko stanovnipštvo, ističe Dodik.Izvor

Preporučeno za vas