Đurić: Haradinaj uznemiren jer svi vide argumente Srbije

Đurić: Haradinaj uznemiren jer svi vide argumente Srbije


Đurić kaže da je Haradinaja uznemirilo to što su sve vlade sveta danas suočene sa nesalomivim argumentima o nasilničkoj prirodi režima u Prištini.

"Haradinaj, koji jedino i ume da govori jezikom nasilja, ne razume da njegovi izbacivački maniri i kodeksi ponašanja u civilizovanom svetu nisu poželjni i da nisu deo mirnodopskog političkog instrumentarijuma", istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, upravo zato Haradinaj i govori o pravu samoproglašenog Kosova na uvođenje trgovinskih blokada, jer on naprosto ne razlikuje pravo od neprava.

"Srbija ima načina da na raznovrsne drastične načine odgovori na bezumlje Prištine, ali prepustiće Haradinaju i njegovim političkim saborcima da ponosno nose titulu najvećih evropskih siledžija, a premijerka Brnabić i svi članovi naše vlade nastaviće da se dostupnim civilizovanim i demokratskim sredstvima bore protiv njihovog nazadnog poimanja politike", dodao je Đurić.

Haradinaj je ranije danas rekao da stopostotno uvećane takse na proizvode iz Srbije neće biti ukinute sve dok Beograd bude delovao protiv Prištine. Izvor

Preporučeno za vas