Đukanović

Đukanović: Nema ništa od povlačenja Zakona


Govoreći o crkvenom saboru koji je zakazan za sjutra u Nikšić ocijenio je da je u pitanju politizacija i više nema kamuflaže da će uz crkvene poglavare tu biti i politički lideri „koji ne skrivaju da idu i u neke centre u regionu na konsultacije“
Edit

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je večeras da su kritike na račun Predloga zakona o slobodi vjerosipovjesti gruba manipulacija kojom se želi politički manipulisati protiv najvažnijih tekovina crnogorskog društva i protiv nezavisne Crne Gore.

On je u emisiji Živa istina rekao da su se u ovom slučaju povezali interesi dva važna i „prilično brutalna igrača“ koji realizuju ideologiju velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori.

„Jedan je Srpska pravoslavna crkva, druge su određene političke partije“, kazao je Đukanovi.

Pojasnio je da govori o DF-u koji u kontinuitetu djeluje tako, a sada je i Demokratska Crna Gora pokazala pravo lice.

„Oni su iz njima znanog razloga, mislim da je u pitanju borba za glasove sa DF-om,  odlučili da bace pod noge svoj građeni imidž proevropske partije, a pokazali su da su zapravo jedna nacionalistička klerikalna politička struktura, koja se zapravo pojavljuje samo u ulozi izvođača političkih radova od strane nalogodavaca ideologa velikosrpskog nacionalizma generalno, pa dakle i u Crnoj Gori”, rekao je Đukanović.

Podsjetio je na vremena kada su se spremali za referendum i tada su imali sugestiju iz Beograda da odustanu od referenduma.

„Nakon našeg negativnog odgovora zahtjev je bio da se u referendumu uključe i srpski građani. Dakle, građani koji tamo ostvaruju svoja biračka i referendumska prava po osnovu zavičajnog porijekla iz Crne Gore, pa smo i to odbili, a nakon toga su stigle ucjene“, kazao je Đukanović.

Govoreći o crkvenom saboru koji je zakazan za sjutra u Nikšić ocijenio je da je u pitanju politizacija i više nema kamuflaže da će uz crkvene poglavare tu biti i politički lideri „koji ne skrivaju da idu i u neke centre u regionu na konsultacije“.

On je kazao da mu je žao zbog toga jer veoma poštuje poziciju crkvu i ponovio da nije istina da će biti otimana imovina crkve, već  se radi o tome da crnogorkos društvo ima pravo da sazna kako imovina koja je bila državna, pod čudnim okolnostima to više nije.

Smatra da se radi o neprimjerenom uplitanju SPC u politički život Crne Gore.

On je rekao da razumije one koji se i dalje protive crnogorskoj državi, ali da nema ništa od povlačenja Zakona.

Source link

Preporučeno za vas