Đilas na sjednici Glavnog odbora

Đilas: Tu je dan kad Vučić neće moći da uništava tuđe živote


“Ima Srbija mnogo iskrenih prijatelja u Evropi, poručujem im da mi nećemo odustati od sna da budemo deo evropske porodice”, rekao je Đilas
Edit

Predsjednik Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas poručio je danas predsjedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću da je “dosta, nema više” i da je “taj dan tu” kada više neće moći da vrijeđa, hapsi, uništava tuđe živote, a da je prvi korak “oslobađanje zarobljene zemlje”.

On je, otvarajući sjednicu Glavnog odbora, rekao da su mu zabranili iz stranke da koristi riječ koju je upotrebio u Utisku nedjelje, pa je to “uvažio” citirajujući Dragana Bjelogrlića “iz kultnog filma šaljući to kao poruku” Vučiću.

“Gospodo, ako ste pomislili da je Srbija samo vaša, za..li ste se malo je i naša”, rekao je Đilas.

Pominjući udruživanje u Savez za Srbiju, on je naveo da je njihova ideologija rušenje vlasti i kao prvi korak borba da zarobljena država bude oslobođena, navodeći da bi učešće na izborima bilo besmisleno tako da Vučić treba da se bori sam sa sobom.

“Doći ćemo do pravih izbora i sklonićemo ovu vlast, a možda ćemo morati da se borimo na ulici da nam je ne uzmu”, rekao Đilas.

Kako je rekao “pitanje je časti biti na ovoj strani, protiv ovog zla”, iako je “ogromna cijena – prebijanje, hapšenje, otkazi na poslu”.

On je poručio da ne treba pritiskati one koji se još nijesu izjasnili za bojkot izbora, vjerujući da će i oni doći na isto stanovište.

Pominjući proteste koji traju već godinu dana, on je rekao da ih niko nije uzeo ni preuzeo već pripadaju svima.

On je članovima stranke poručio da budu svaki dan uz ljude koji odbijaju da budu botovi i glasaju za SNS, ali i da imaju razumijevanje za one koji to rade u strahu da im niko ne može pomoći pred silom ove vlasti.

“Ali nemamo razumijevanje za one koji tu armiju nesrećnih tjeraju na to”, rekao je Đilas, navodeći da neće biti osvete ali će odgovarati svako ko krši zakon.

Prema njegovim riječima, održavanju ovog režima pomažu oni profesori, akademici, sprotisti, biznismeni koji su svoje ime poklonili Vučiću iz interesa.

On je poručio međunarodnoj zajednici da prizna da je pogrešila jer već sedam godina podržava Vučića, prvo zbog Kosova a zatim zbog ekonomskih interesa njenih kompanija.

Đilas je rekao da Vučić “prodaje” Srbiju kako bi ostao na vlasti i poručio svima koji zaključuju ugovore, bez obzira iz koje su zemlje, da će oni biti raskinuti kad ode ova vlast ako se njima “pljačka” Srbija.

“Posle svakog dolaska evropskih parlamentaraca ova vlast još više nasrće na nas”, rekao je Đilas, podsetivši na pismo predstavnicima međunarodne zajednice koje je nedavno poslao.

On je rekao da bi možda trebao da ih zamoli da više ne dolaze, dodavši da se šali.

“Ima Srbija mnogo iskrenih prijatelja u Evropi, poručujem im da mi nećemo odustati od sna da budemo deo evropske porodice”, rekao je Đilas. 

Source link

Preporučeno za vas