Juretić i Bošković

Dio para ide za Podgoricu


“Vijestima” dostavljen snimak koji je Boško Nenezić napravio kada je, kako tvrdi, prvi put dao 5.000 eura Zoranu Boškoviću i Vladanu Juretiću, inspektori mu kazali da iza njih stoje dvije kancelarije
Edit

Uhapšeni građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić saopštili su investitoru Bošku Neneziću da će dio novca završiti u dvjema kancelarijama u Podgorici koje i stoje iza njih.

Na audio snimku koji je Nenezić napravio kada im je, kako tvrdi, dao prvih 5.000 eura, čuje se i da su mu “aktivirali zabrane” gradnje.

Oni su novac tražili kako bi mu navodno omogućili da nastavi radove na zgradi u budvanskom naselju Ivanovići, uprkos istekloj dozvoli.

Snimak je navodno napravljen u ljeto 2018. godine.

Iako je prijava protiv njih podnesena u maju 2019. godine, građevinski inspektori uhapšeni su dan nakon što je u četvrtak veče na Televiziji Vijesti emitovan ekskluzivni snimak razgovora između Boškovića i Nenezića, tokom kojeg biznismen u jednom ugostiteljskom objektu navodno predaje 5.000 eura službeniku Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Dan kasnije, suspendovao ih je resorni ministar Pavle Radulović, koji je nekoliko sati nakon toga podnio ostavku naglašavajući da to čini zato što se u njegovom resoru desio incident…

Na audio snimku dostavljenom “Vijestima”, a koji je Nenezićev pravni zastupnik Nikola Kavedžić pominjao u emisiji na Televiziji Vijesti, čuje se kako Bošković pritiska investitora da mu da novac.

Nakon što Bošković govori Neneziću: “Je*a’ si nam majku”, investitor se kune u djecu da ne može da im da novac.

Inspektor mu odgovara da se “ovo ne rješava kletvama”.

Nenezić u jednom trenutku govori da je imao privatnih problema u Novom Sadu, a Bošković kaže: “Nije to tačka dnevnog reda”.

Bošković objašnjava Neneziću da je mislio da je “ozbiljna klasa investitora” i da su mu obezbijedili da uđe u “krug ljudi koji imaju poseban status”, ali da će teško ući kad nije dao novac odjednom.

Gotovo sve vrijeme na snimku se čuje kako Bošković pritiska Nenezića da novac treba da mu preda, jer je on garantovao da je ozbiljan, predložio ga za budućeg saradnika i nekog kog mogu da zaštite.

Nenezić odgovara da će za desetak dana skupiti “drugih pet hiljada eura”.

Bošković kaže da se autoritet “izgubi kao kondicija” i da će Rina njemu “da da autoritet”.

“Provaliće, samo će uzeti pare, jesi ti lud, znaš kakva je žena… Jesi sad donio 5.000, druže”.

Bošković izvjesno pominje generalnu direktoricu Direktorata za inspekcijski nadzor i licenciranje u MORT-u Rinu Ivančević.

Gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, Ivančevićeva je kazala da nema nikakve veze sa onim što su radili inspektori i da ne osjeća odgovornost, iako je direktno nadređena inspektorima.

“Mi smo čuli priče, ali nije bilo konkretnih dokaza”, rekla je tada ona.

Na snimku se čuje i kako Bošković govori Neneziću da ih je “tri puta pomjerio” i da traži da do septembra donese ostatak novca, što je, sudeći prema snimku objavljenom na TV Vijesti, investitor i učinio.

Pominju i ostale biznismene iz Budve koji bi navodno da budu dio tog kruga, ali im ne može biti…

“Bogomi, ‘oće mnogi. Znaš li koliko ih je tu na listi… Eto vidiš li koliki je, pa ne može. Samo da znaš jednoga koji ne može, a htio bi, da ti ne pričam još”, kaže Bošković.

On investitoru govori i da nije zaludu došao sa Juretićem kod njega i traži da 20.000 eura isplati do septembra…

Objašnjava mu i da su u MORT-u nepovjerljivi i da ne zna šta će ako ih slaže…

Nakon što im Nenezić objašnjava zbog čega nema novca, da je prodaja nekretnina stala i priča kako je izgradio pet zgrada i ispoštovao sve obaveze, Bošković ga pita: “Đe nađe sad da klecneš”.

Više puta prijete mu ukidanjem licence, aktiviranjem prekršajnih naloga jer, navodno, objašnjava Juretić, moraju da se “pravdaju”…

Nenezić ističe da je donio 5.000, da za 10 do 15 dana može dati još toliko i da je to maksimum.

Bošković mu sugeriše da im pare ne daje tu gdje sjede jer postoje kamere, već da to uradi kada izađu van.

Bošković: Bivši ministar maneken, tužiteljka kurva

Tokom razgovora pominju i nekadašnjeg ministra, a investitor kaže da je čuo da će doći za gradonačelnika Tivta.

“Ma, doće, na k…c će doći. Dobro mu je tamo đe je… Odlično mu je tamo, nije neki čovjek onaj maneken, njega je Milo zagotivio…”, kaže Bošković.

Tokom razgovora inspektor se žali i da ga je zvala tužiteljka, za koju konstatuje da je kurva

Source link

Preporučeno za vas