Sanja Damjanović

Damjanović: Tri i po miliona eura za inovativne projekte


Nagradu za najuspješniju naučnicu do 30 godina dobila je saradnica u nastavi Elektrotehničkog fakulteta Slavica Tomović, dok će za naujspješnijeg naučnika starijeg od 30 otići u ruke profesora Prirodno – matematičkog fakulteta Davida Kalaja. Nagrada za najuspješniji patent ili inovativno rješenje biće uručena Darku Ivanoviću
Edit

Ministarka nauke Sanja Damjanović kazala je da su na današnjoj svečanosti dodijeljena sredstva od tri i po miliona eura.

Na svečanosti koju priređuje Ministarstvo nauke, ministarka Sanja Damjanović uručiće grantove za inovativne projekte, za strateška partnerstva u sprovođenju pred-akceleracijskog programa inovativnih startapova i za dva nova centra izvrsnosti.

“Želimo da podijelimo radost sa onima koji su kvalitetnim idejama i projektima zaslužili da dobiju sredstva za njihovu realizaciju i da na taj način budu među značajnim akterima razvoja naše države. Zato je na njima i velika odgovornost koju će, nadam se, na pravi način da nose”” kazala je ministarka u Vili Gorica.

Nagrade dobijaju 17 mladih istraživača, kao i najbolji naučnik ispod 30 i stariji od 30 godina i za najuspješniji patent.

Nagradu za najuspješniju naučnicu do 30 godina dobila je saradnica u nastavi Elektrotehničkog fakulteta Slavica Tomović, dok će za naujspješnijeg naučnika starijeg od 30 otići u ruke profesora Prirodno – matematičkog fakulteta Davida Kalaja.

Nagrada za najuspješniji patent ili inovativno rješenje biće uručena Darku Ivanoviću.

Takođe je dodijeljeno osam grantova za inovativne projekte.

Dodijeljena su i dva granta za centre izvrsnosti i još dva za strateško partnerstvo programa za inovativne start upove.

Source link

Preporučeno za vas