Srpski šef diplomatije, Ivica Dačić

Dačić: Ministarstvo osuđuje paljenje zastave, otpravnik poslova Crne Gore pozvan na razgovor


U srpskom Ministarstvu spoljnih poslova ocjenjuju da sinoćnji incident ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju
Edit

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova Ambasade Crne Gore u Beogradu, saznaje Tanjug.

Ministar spoljnih poslova u vladi Srbije, Ivica Dačić, potvrdio je tu informaciju i objasnio da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, te da je stoga na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.

Srpsko ministarstvo je najoštrije osudilo “paljenje crnogorske zastave”, navodeći da to ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju. 

“Ne ulazeći u komentare različitih izjava iz Crne Gore u kojima se pokušava odgovornost za krizu u Crnoj Gori lažno prebaciti u Srbiju, a ne zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i SPC, Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje paljenje crnogorske zastave”, prenio je Dačić stav Ministarstva za Tanjug.

Takav čin, kako se navodi, samo ide na ruku “neprijateljima srpskog naroda” i narušava ugled Srbije, kao ozbiljne države koja se, ističe Dačić, zalaže da se dijalogom i u miru rješavaju problemi u regionu, kao u ovom slučaju u Crnoj Gori.

Source link

Preporučeno za vas