Detalj isprd ljetnjikovca kralja Nikole

CPC nalagala badnjake u Nikšiću: “Mi smo svoji na svome”


Oni vele otimamo. Čije otimamo, vraćamo naše”, kazao je Ljubomir Petrović koji je donio badnjak ispred episkopskog dvora Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću, ljetnjikovca kralja Nikole.
Edit

U Nikšiću je ispred ljetnjkovcu kralja Nikole Crnogorska pravoslavna crkva održala nalaganje badnjaka.

“Oni govore da je tamo Njegoševska Crna Gora. Ođe je Njegoševska Crna Gora. Oni kažu Petrovićevska Crna Gora. Petrovići su vazda bili i ostali i biće uz Crnu Goru. Crna Gora je mala, ali sirota da primi sve građane u svoja njedra. Zato želim svima mir i blagostanje, da ovi Badnji dani prođu u miru i blagostanju, a da nam živi vječno Crna Gora. Oni vele otimamo. Čije otimamo, vraćamo naše”, kazao je Ljubomir Petrović koji je donio badnjak ispred episkopskog dvora Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću, ljetnjikovca kralja Nikole.

Okupljenim vjernicima koji su ispunili dvorište ljetnjikovca obratio se episkop CPC Bojan Bojović koji je kazao da u nama svima ima po malo ljutnje, otpora i tuge zbog svega što se dešavalo. 

“Tu srdžbu i ljutnju večeras ostavljamo. Nema više potrebe. Mi smo svoji na svome. Ova država ima dovoljno nas da se čuva, gradi, ostavi potomcima ono što su nama naši preci ostavili”, poručio je Bojović.

Kako je kazao “nećemo se dijeliti, ali mora da se zna ko je donio ovu zemlju, ko je čuva.”

“Ako smo mogli punih 30 godina da čekamo slobodu, dočekali smo nezavisnost Crne Gore, dočekali smo crnogorski jezik. Molim vas da samo ljubavlju pobjeđujemo, kao do sada, praštanjem, onako ponosno crnogorski, kao što to mi znamo i umijemo”, poručio je Bojović. 

Uz vatromet, izvorne crnogorske i komitske pjesme, crnogorske zastave i skandirajući Crnoj Gori, okupljeni vjernici proslavili su nalaganje badnjaka.

Source link

Preporučeno za vas