Milka Tadić Mijović

CIN CG: Protestujemo zbog hapšenja i zadržavanja Anđele Đikanović, treba da bude odmah oslobođena


“Posljedice za ozbiljnu profesionalnu grešku i kršenje etičkog kodeksa novinara, Đikanovićeva već snosi, jer je dala otkaz na dužnost glavne urednice. Time je i formalno i faktički, otklonila i mogućnost da takvu grešku ponovi, što eliminiše ključni razlog tužilaštva da je drži u pritvoru”
Edit

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore protestuje zbog hapšenja i zadržavanja Anđele Đikanović, doskorašnje urednice FOS medija, navodi se u saopštenju Milke Tadić Mijović..

“Smatramo da je njeno zadržavanje u pritvoru neprimjereno i da bi trebalo da bude odmah oslobođena. Nije ubjedljivo obavještenje tužilaštva o tome da se Đikanoviceva zadržava u pritvoru, jer bi, kako navode, mogla da ponovi objavljivanje lažnih vijesti koje uznemiravaju i šire paniku”, kazala je Tadić Mijović.

FOS medija je povukla netačnu informaciju odmah nakon objavljivanja i izvinila se javnosti. 

“Posljedice za ozbiljnu profesionalnu grešku i kršenje etičkog kodeksa novinara, Đikanovićeva već snosi, jer je dala otkaz na dužnost glavne urednice. Time je i formalno i faktički, otklonila i mogućnost da takvu grešku ponovi, što eliminiše ključni razlog tužilaštva da je drži u pritvoru. Apelujemo na sve medije i novinare u Crnoj Gori da u ovim danima tenzija rade profesionalno i isključivo u javnom interesu, kako bi doprinijeli objektivnom informisanju građana”. 

Source link

Preporučeno za vas