Džastin Kobs na večerašnjoj utakmici

Budućnost se izgubila u zadarskom paklu


Tim Petra Mijovića je dominirao u 2. četvrtini, nakon zakucavanja Alekse Ilića u kontri poveo 43:29, ali tada je jednostavno prestao da igra
Edit

U dvorani gdje su ove godine srušeni Cedevita Olimpija i Crvena zvezda, pala je i Budućnost Voli – šampion Crne Gore je poražen na gostovanju Zadru (82:75), koji je tek trećom pobjedom konačno pobjegao sa začelja.

Poraz boli, a još više način na koji su Podgoričani dozvolili sebi da ga dožive i tako izgube prednost u odnosu na Partizan i Ljubljančane, sa kojima sada dijele lidersku poziciju.

Tim Petra Mijovića je dominirao u 2. četvrtini, nakon zakucavanja Alekse Ilića u kontri poveo 43:29, ali tada je jednostavno prestao da igra.

Zadar je polako topio prednost, kada je prišao na malu razliku pokušavao da brzo izjednači ili preokrene, ali „plavi” ni tu nestrpljivost rivala nisu znali da kazne, jer su bili potpuno pogubljeni u napadu.

Trojka Danila Nikolića za 59:52 u 38. minutu je bila samo varka, jer su domaći sa osam uzastopnih poena na startu posljednje četvrtine stigli do prvog vođstva nakon 10. minuta.

Aleksa Ilić je flouterom i zakucavanjem vratio prednost, ali se tada raspucao Brajon Alen – prvi strijelac ABA lige je nakon užasnih 14-2 iz igre konačno prestao da šutira i prodorima praktično riješio pitanje pobjednika.

„Plavi” su mogli da se vrate u život, ali su Džastin Kobs i Nikola Ivanović vukli pogrešne poteze…

Source link

Preporučeno za vas