Brnabićeva za Si-En-En: Srbija se brzo menja i to u pravom smeru

Brnabićeva za Si-En-En: Srbija se brzo menja i to u pravom smeru


Ana Brnabić je rekla da se Srbija menja, ali i da mora da se nosi sa lažnim percepcijama iz prošlosti.

"Menjamo se i idemo veoma brzo u pravom smeru. Ponosna sam na to", rekla je Brnabićeva i dodala da u nekim slučajevima politika vodi u odnosu na biznis, iako je uobičajeno da bude drugačije.

Na konstataciju Farida Zakarije da je više žena na izuzetno visokim pozicijama u Srbiji, Brnabićeva ističe kao primere predsednicu parlamenta Maju Gojković, guvernerku Jorgovanku Tabaković, ministarke infrastrukture, pravde, evropskih integracija, ministarku zaduženu za demografiju.

Na pitanje kako je bilo odrastati u Srbiji kao gej osoba, Brnabićeva je rekla da je imala punu podršku porodice i bliskih prijatelja.

"Ako ja kao otvoreno gej žena premijer pomognem bar jednoj osobi u Srbiji, regionu ili svetu da ima bolje mišljenje o sebi, mislim da sam već mnogo uradila", navela je Brnabićeva.

Kada je u pitanju politika, premijerka je rekla da je nailazila na protivljenja njenom izboru već od prvog dana – od religiozne zajednice, opozicije, ali i nekih koalicionih partnera. Ipak je, naglašava, presudna bila podrška predsednika Aleksandra Vučića.

"Bez te podrške mislim da ne bih mogala da budem premijer", istakla je Ana Brnabić.

Ukazala je da su veoma česti napadi na nju na društvenim mrežama.

"To čini još težim da radim posao jer je potreban poseban fokus da se to zanemari i da se fokusira na ono što je važno, a to je moj posao – šta mogu za građane Srbije da učinim", rekla je Ana Brnabić.Izvor

Preporučeno za vas