Zoran i Mirjana Martineti

Božić u domu Martinetijevih: Isus nam se rodio, od njega sve počinje i idemo u nove pobjede


U njihov dom su, kažu, danas dobrodošli svi dobronamjerni
Edit

U domu Martinetijevih u Herceg Novom, prava praznična atmosfera. Iako su djeca u inostranstvu, Božićne radosti ne fali.

“Od Božića sve počinje. Znači rađanje nečega novog. Isus nam se rodio, od njega sve počinje i idemo u nove pobjede”, rekao je Zoran Martineti.

“To je radost, mir, ljubav u kući”, dodaje Mirjana Martineti..

U njihov dom su, kažu, danas dobrodošli svi dobronamjerni. Pripreme za proslavu Božića počeli su prije nekoliko dana kićenjem kuće, u kojoj svaki kutak asocira na veliki praznik.

“Sinoć smo bili na ponoćki, obilježili, to je tradicija. Mi kao Italijani smo primili da unosimo i badnjake, za Badnji dan i sve tradicionalno kao što se ovdje u Boki proslavljalo godinama”, priča Zoran Martineti.

“Jedva čekam da dođu ti neki dani u decembru, sve okitimo fino, stavimo, da uživamo taj jedan mjesec, da nije samo par dana, nego da nam to puni dušu za sledeću godinu”, kazala je Mirjana Martineti.

Neizostavni dio proslave je i praznična trpeza, koju sa mnogo ljubavi i pažnje prirpema vrijedna domaćica. Poslije riblje, badnje večere, kaže Mirjana, dobro dođe meso.

“Već negdje oko 11 sati uveče, počinje da miriše meso u pećnici, da se kuvaju sarme, kuvam i raštan sa suvim mesom”, priča Mirjana.

“Moja obaveza je da pijem, da nadgledam i da primam goste”, dodaje Zoran.

U dobrom raspoloženju, kažu Martineti, tradicionalno na Božić uživaju sa rođacima, kumovima i prijateljima. Zoran, inače član grupe Egzodus, ne propušta priliku da zasvira.

Uz muziku, Martinetijevi Božić čestitaju svima.

“Neka je svima nazdravlje današnji dan i nastupajući Božić pravoslavcima sa porukom Hristos se rodi”, poručio je Zoran Martineti.

Source link

Preporučeno za vas