Predrag Bošković

Bošković: Vlada kao najveći poslodavac želi da pokaže odgovoran odnos prema svojim zaposlenima


“U Ministarstvu odbrane je izgradnjom stambene zgrade, po povoljnim okolnostima, riješeno stambeno pitanje za preko 200 zaposlenih. Neko je dobio stan od 100 kvadrata, a otkupio ga je za 8.700 eura i to se i ovih dana radi. Nisu u pitanju funkcioneri, nego namještenici”, kazao je Bošković
Edit

Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da se od svih zahtjeva koje je pozitivno riješila Komisija za dodjelu stanova 26 odsto odnosi na funkcionere, a 74 odsto na namještenike i zaposlene.

On je odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF) Miluna Zogovića u kom postupku, po kojim kriterijumima i na koji način je komisija na čijem je čelu Bošković birala i darivala zaslužne, rekao da se Vlada bavi stambeno problematikom svojih zaposlenih isto kao i svi odgovorni poslodavci u Crnoj Gori:

“Ovakva politika Vlade je u skladu sa važećim zakonskim propisima, a Vlada kao najveći posldoavac želi da pokaže odgovoran odnos prema onim funkcionerima i službenicima koji profesionalno rade svoj posao… ”.

Bošković je kazao da pored rada stambene Komsije kojom rukovodi, izvršna vlast doprinosi rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u zdravstvu, prosvjeti, odbrani i svim velikim sistemima koji omogućavaju funkcionisanje države, da li direktnom izgradnjom i otkupom po povoljnim uslovima ili formiranjem stambenih zadruga zajedno sa sindikatima tih istih sistema i u zajedničkoj aktivnosti rješavanje stambenih potreba.

“U Ministarstvu odbrane je izgradnjom stambene zgrade, po povoljnim okolnostima, riješeno stambeno pitanje za preko 200 zaposlenih. Neko je dobio stan od 100 kvadrata, a otkupio ga je za 8.700 eura i to se i ovih dana radi. Nisu u pitanju funkcioneri, nego namještenici”, kazao je Bošković.

Zogović je kazao da svi koji su na ovakav način dobili stanove i kredite, a nijesu platili porez državi, treba da podnesu ostavku i snose odgovornost.

“Meni ste usmjerili nešto, a nisam nikad dobio ništa. Vi to provjerite i ako dokažete da sam dobio nekad nešto od stambene komisije, slobodno ću podnijeti ostavku zato što to nijesam prijavio…”, odgoovrio je Bošković.

Zogović je kazao da je po srijedi “klasična zamjena teza” i da nije optužio ministra da je nešto uzeo,već da kao čelnik Komisije koja je dodjeljivala kredite i stanove, treba da podnese teret odgovornosti za obavljanje javne funkcije i da podnese ostavku”.

“Ovo je mnogo veći skandal nego onaj zbog kog je Pavle Radulović podnio ostavku”, rekao je Zogović.

Izgradnja kasarne u Andrijevici u dvije faze

Bošković  je kazao da će se kasarna “Miljan Vukov Vešović” u Andrijevici graditi u dvije faze na prostoru od oko 40.000 metara kvadratnih.

“U skladu sa planiranom dinamikom, u prvoj fazi će se raditi i objekti komandovanja i objekti za smještaj organa obezbjeđenja, dok će se u drugoj fazi graditi ostali infrastrukturni objekti za smještaj jedinica, poligoni za obuku, hangari sa radionicama i ostali objekti, predviđeni projektom”, istakao je Bošković, odgovarajući na poslaničko pitanje Zvonka Vukovića (DPS).

Vuković je pitao u kojoj fazi je realizacija izgradnje kasarne za potrebe stacioniranja jedinica Vojske , koja je vrijednost projekta i dinamika.

Bošković je kazao da je izvršena eksproprijacija zemlje koja je bila u privatnom vlasništvu, izrađeno idejno rješenje razrade kasarne i da se trenutno radi izrada projekta fizičke zaštite kasarne.

“Prije desetak dana započeti su i prvi radovi na uređenju obale rijeke…Započeti su i radovi na neposrednom uređenju prostora buduće kasarne, rušenjem 10 montažnih objekata i uklanjanjem građevinskog šuta”, kazao je Bošković.

Bošković je rekao da je projekat izgradnje kasarne “Miljan Vukov Vešović” u Andrijevici jedan od najznačajnijih infrastrukturnih bezbjednosnih projekata Vlade, Ministarstva odbrane na sjeverostoku države u narednom periodu.

Source link

Preporučeno za vas