Morales

Bolivijski tužilac izdao nalog za hapšenje Moralesa


Zvaničnici su objasnili da je Morales naredio svojim pristalicama da blokiraju gradove u namjeri da silom otjeraju privremenu predsjednicu zemlje Žanin Anjez, koja je preuzela vlast nakon što je Evo Morales podnio ostavku
Edit

Bolivijski tužilac danas je izdao nalog za hapšenje bivšeg predsjednika te države Eva Moalesa, optužujući ga za pozivanje na nasilje i terorizam.

Fotografiju tog naloga je objavio na svom tviter nalogu ministar unutrašnjih poslova Arturo Muriljo, objavila je agencija Tass.

Zvaničnici su objasnili da je Morales naredio svojim pristalicama da blokiraju gradove u namjeri da silom otjeraju privremenu predsjednicu zemlje Žanin Anjez, koja je preuzela vlast nakon što je Evo Morales podnio ostavku.

Morales, koji je 10. novembra bio primoran na ostavku poslije uličnih protesta i pritiska vojske i policije, otišao je 12. novembra u Meksiko. 

Bivši bolivijski predsjednik je prošle nedjelje stigao u Argentinu, u svojstvu podnosioca zahtjeva za azil, a argentinske vlasti su saopštile da će on dobiti status izbjeglice.

Source link

Preporučeno za vas