Beogradski studenti: Osuđujemo nasilje i upad u zgradu RTS-a

Beogradski studenti: Osuđujemo nasilje i upad u zgradu RTS-a


Na skupu "Hoćemo i mi naše vreme na RTS-u", koji je počeo minutom ćutanja za sve stradale tokom bombardovanja 1999. godine, naveli su da bi na javnom servisu, ako bi dobili priliku, ukazali na probleme mladih u Srbiji. 

Student Pravnog fakulteta Ognjen Kočević, koji studira i Rudarsko-geološki fakultet, smatra da je sramno da neko uđe u zgradu javnog servisa "vitlajući" motornom testerom, a da dva nakon toga dobije medijski prostor na istom.

"Evo ja kad bi mogao kao i moje kolege što su tražile da dobijemo medijski prostor na RTS-u, pričali bi smo o problemima koji zaista muče mlade. Mi kao budućnost ove države se susrećemo sa velikim problemom odliva mozgova", kaže Kočević.

Nikola Vlajnić koji studira informatiku kaže da nisu došli ispred RTS-a da bi se tukli sa policijom i razbijali stakla.

Dodao je da bi na toj televiziji pričao o razvoju IT sektora u Srbiji i šansama koje imaju mladi koji se bave novim tehnologijama.

Student Učiteljskog fakulteta Dušanka Andrejević je istakla da studenti ne trpe nasilje i upade u javni servis "sa kojekavim alatom" i dodala da se školovala da deci pruži vaspitanje i obrazovanje, ljubav, pažnju i razumevanje.

Student poslovne ekonomije Sandra Lazarević je poručila da nasilje nije dobro i da bi naši preci bili postiđeni kada bi videli šta rade današnji naraštaji i kako uništavaju Beograd.Izvor

Preporučeno za vas