Autorsko veče Dušana Govedarice

Autorsko veče Dušana Govedarice


Povodom Svjetskog dana poezije, Književni klub (KK) “Poenta poetika” i Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade (UCPDM) organizuju autorsko veče Dušana Govedarice u Nikšiću. Veče, na kome će Govedarici biti uručena nagrada za životno djelo od strane UCPDM-a, biće održano večeras u sali “Zahumlja”, u 19 časova.

U programu, pored Dušana Govedarice, učestvuju i Rada Dragnić, Anđela Peković, Goran Radojičić i predstavnici UCPDM-a, Žarko Vučinić i Branko Vuković, dok će stihove govoriti članovi “Poente poetike”, Tijana Vujović i Miloš Jocović.

Govedarica je objavio 20 knjiga poezije za odrasle i proze i poezije za djecu. Višestruko je nagrađivan za književni rad, zastupljen je u lektiri i antologijama i preveden na 15 jezika.

Dobitnik je, između ostalog, Nagrade oslobođenja Nikšića, a nedavno je dobio i nagradu za životno djelo od Književne zajednice “Vladimir Mijušković”, čiji je jedan od osnivača. Uređivao je književnu produkciju, kulturno-umjetničke programe televizije, književne programe Centra za kulturu i Književne zajednice “Vladimir Mijušković” u Nikšiću.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas