Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović

Ambasador Srbije pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova


“Nasrtaj na ambasadu i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv”, poručuju iz Ministarstva
Edit

Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, danas je pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) zbog sinoćnjeg pokušaja paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Srbiji.

Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije je osudilo sinoćnji incident i kako navode, kontinuirane nasrtaje na crnogorsku zastavu i ambasadu u Beogradu.

“Nasrtaj na ambasadu i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još prije dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbjednosti Republike Srbije nijesu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Obaveza zemlje prijema je, kako ističu, da osigura normalno funkcionisanje i bezbjednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spriječi ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dvije države. 

“Pozivamo Vladu Republike Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore”, stoji u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Source link

Preporučeno za vas